Polpo
Beschikbaarheid: | Op voorraad (2) |
Levertijd: | 1-3 werkdagen |
Verscholen in een achterafstraatje van de hippe wijk Soho in Londen, is POLPO een van de populairste restaurants van de stad. Critici en culinaire liefhebbers trekken massaal naar deze ingetogen bàcaro, waar Russell Norman gerechten uit de achterstraten van Venetië serveert. Ver verwijderd van de toeristische trekpleisters van de beroemde drijvende stad, is dit soort koken ongecompliceerd, innovatief en overheerlijk. De 140 recepten in het boek omvatten caprese stacks, courgettefriet, asperges met Parmezaanse kaas en ansjovisboter, butternutrisotto, arancini, konijn cacciatore, warme eendensalade met natte walnoten en bieten, knapperige babypizza's met prosciutto en rucola, sint-jakobsschelpen met citroen en pepermunt, makreeltartaar, linguine met venusschelpen, hele zeebrasem, warme octopussalade, zachte krab in Parmezaanbeslag met venkelsalade, walnoot-honing semifreddo, tiramisu, bruisende bellini's en glazen feloranje spritz. Met lumineuze fotografie van Jenny Zarins, die de onbekende uithoeken, de bruisende bàcari en de sublieme waterwegen van Venetië vastlegt, is POLPO een oogverblindend eerbetoon aan de meest verborgen Italiaanse keuken.